woensdag 6 juni 2018

Dag 9 6 juni 2018

Van Grañon naar San Juan de Ortega

De zon komt op ...




We zijn in Belorado aanbeland. Ook hier drie ooievaarsnesten op de kerktoren. Nu een ontbijtplekje zoeken.

Vandaag een etappe van 41 km achter de rug. Onbedoeld zeer vroeg vertrokken met een prachtige zonsopgang. Met ons zessen zijn we redelijk samen gebleven. Artur (Valentia), Marta (Polen),Claudia (Gdansk), Tina (Dresden), Bastien (Tubize) en ik.



Op de middag waren we al op onze vooropgestelde bestemming Villafranca Montes de Oca, te vroeg om al te stoppen, dus beslisten we maar naar het volgende dorp te stappen, wel 12 km verder.

De graftombe van San Juan de Ortega vult bijna de hele kerk

Dat is San Juan de Ortega. We logeren in een mooi oud klooster, ontstaan rond een pelgrimsherberg. Marta ging graag naar de mis met pelgrimszegen van 6 uur. De pastoor vroeg aan Marta om het inleidingsgebed in het Engels voor te lezen en ik mocht de voorbeden in het Frans voorlezen.

Het klooster met de abdijkerk

2 opmerkingen:

  1. Hallo Joe, we volgen met belangstelling je tocht op weg naar Santiago de Compostella. We zijn blij te lezen dat het goed met je gaat. We wensen je goede moed voor de komende tijd en we genieten verder van je dagelijks verslag. We hopen voor jou dat er nog veel aangename ontmoetingen op je weg komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Joe, wij volgen met heel veel belangstelling iedere dag jouw stapervaringen.
    We wensen je verder veel moed en plezier met je vele buitenlandse vrienden!

    BeantwoordenVerwijderen

Comments